RADI GLEDALIŠČIMO – dokumentarec o gledališki skupini mladih s posebnimi potrebami


Mladi igralci so bili tekom trajanja projekta zelo ustvarjalni, zato smo pripravili kratek dokumentarni film o tem, kako gledališčijo. Vključili smo posnetke z vaj, nastopov, njihova vodja in mentorica Saša Hudnik pa je tudi intervjuvala večino članov skupine.

Med pomladjo 2021 in poletjem 2022 je skupina nastopila dvakrat: na festivalu festivalu odrske umetnosti za ranljive skupine Integra v Kranju ( Utrinki z nastopa) in v dvorani Kulturnega doma Trzin s predstavo “Moja sreča”. Pred poletjem smo pripravili in posneli tudi zgodbico z naslovom “Ribica”.

Prepogosto je ustvarjalnost oseb z različnimi oviranostmi potisnjena v ozadje in se razne dejavnosti odvijajo boljkone v okviru raznih ustanov. Le redki so dogodki, kjer dobijo priložnost, da se predstavijo.

Vabljeni, da si ogledate dokumentarec Radi gledališčimo!

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (www.eu-skladi.si) Partnerji v projektu so Zavod Azum, Občina Trzin in Kulturno umetniško društvo Franc Kotar Trzin.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.