Z gledališčem proti nasilju med dejtanjem


V zavodu Azum smo z majem pričeli z izvedbo projekta, okviru katerega pod okriljem evropske mreže Bridge 47 smo izvajali delavnico, posvečeno ozaveščanju glede nasilja med zmenkanjem pa tudi širšemu kontekstu nasilja med mladimi. Projekt je načrtovan v skladu z načeli globalnega učenja in je namenjen povezovanju konkretnih primerov v širši kontekst v skladu s cilji trajnostnega razvoja, še posebej s ciljem številka 5: Enakost spolov in krepitev vloge vseh žensk in deklet. Angleški naziv projekta je »Theatre as a tool for prevention of dating violence among youth«, delavnico pa smo za slovensko okolje poimenovali »Z gledališčem proti nasilju med dejtanjem«.

Projekt se sklada z načeli cilja trajnostnega razvoja 4.7, ki hkrati tudi pojasnjuje pomen globalnega učenja:  “Do leta 2030 poskrbeti, da bodo vsi učenci pridobili znanje in spretnosti, potrebne za spodbujanje trajnostnega razvoja, tudi z izobraževanjem o trajnostnem razvoju in trajnostnem načinu življenja, človekovih pravicah, enakosti spolov, spodbujanju kulture miru in nenasilja, državljanstvu sveta ter spoštovanju kulturne raznolikosti in prispevka kulture k trajnostnemu razvoju.” VIR: Globalni cilji

Bistvo Azuma je, da ustvarjamo, raziskujemo in se učimo ter umetnost in kulturo vključujemo v vsakodnevno življenje, zato so metode, ki jih uporabljamo pri našem delu, kreativne in inovativne.

Projekt je sofinanciran s strani evropskega projekta Bridge 47. Vsebina sporočila odraža izključno stališča avtorja. Vsebina sporočila ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske unije.

           Projekt sofinancira EU_črne črke_velika

Razmišljanje o “Z gledališčem proti nasilju med dejtanjem”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.