Z gledališčem proti nasilju med dejtanjem (priročnik za učitelje in mladinske delavce)


Poslanstvo učiteljev in mladinskih delavcev je plemenito in njihovo delo neprecenljivo. Otrokom in mladim preskrbijo popotnico za vse življenje in jih poskušajo opolnomočiti, da se bodo znali soočati z različnimi situacijami, ki jih čakajo. Pogosto pa se morajo učitelji in mladinski delavci ukvarjati s preveliko količino administracije, namesto da bi lahko svojo energijo in voljo namenili izključno otrokom in mladim ter si pridobivali nova znanja in veščine v takšnem obsegu, kot bi si marsikdo od njih želel. Zato je nastal pričujoč priročnik, za katerega upamo, da bo koristil učiteljem in mladinskim delavcem, ki bodo z učenci, dijaki in uporabniki obravnavali temo nasilja med zmenkanjem.

Priročnik temelji na izkušnjah z izvedenih delavnic ter na povratnih informacijah s strani udeležencev in njihovih mentorjev/učiteljev.

»Rada bi sporočila, da so mi bile delavnice zelo všeč. Učenci so bili ves čas aktivni. Uporabljali ste različne pristope in jih znali motivirati. Predvsem pa je bila zanimiva tema, saj se o teh stvareh še premalo govori. Veliko situacij, ki so v bistvu nasilne ali prikrito nasilne, učenci ne poznajo, ker se ne zavedajo, da se jim dogaja nekaj, kar sodi v to skupino. Mislim, da je to delo spodbudilo učence k razmišljanju, večji pozornosti in drugačnemu ravnanju v vsakdanjem življenju predvsem v odnosu do sošolcev, vrstnikov.« (M. G., učiteljica slovenskega jezika)

Priročnik si lahko naložite na spodnji povezavi. Veselilo nas bo, če nam boste sporočili svoje odzive.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije – evropskega projekta Bridge 47. Vsebina sporočila odraža izključno stališča avtorja. Vsebina sporočila ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske unije.

Razmišljanje o “Z gledališčem proti nasilju med dejtanjem (priročnik za učitelje in mladinske delavce)”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.