DELAVNICE ZA ISKALCE PRVE ZAPOSLITVE

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (www.eu-skladi.si)

Podrobneje o delavnici – DELAM PRVE KORAKE V SVET ZAPOSLITVE

Iskanje zaposlitve zna biti precej strašljivo, še posebej, če tisti, ki iščejo zaposlitev, nimajo veliko izkušenj, ki bi jih pridobili na drugačen način, kot je študentsko ali prostovoljno delo, praksa v okviru šolanja ali študija, oziroma določene naloge v okviru različnih društev. Kam se obrniti, kako začeti? Kaj znam, česa sem sposoben? Kako komunicirati, kako premagati tremo pri razgovoru? Lahko pokličem po telefonu, kaj naj rečem? Kje začeti? Kako se obnašati na razgovoru? …

Toliko vprašanj in dilem, ki nastopajo po končani izobrazbi, hkrati vznemirljivo a tudi stresno. Pri tem vam lahko pomagamo, vi si le pravočasno zagotovite mesto na delavnici s PRIJAVO NA DELAVNICE

“Delavnice so bile komunikativne, zabavne in tudi poučne. Osvežila sem znanje glede vprašanj, ki jih lahko postavi delodajalec, in dajanje bolj utemeljenih odgovorov (tudi na primeru). Prav tako smo pokazali svojo inovativnost, ko smo se opisali v obliki kuharskega recepta. Mislim, da bi mi lahko prav prišle tudi protistresne tehnike, ki ste jih pokazali.”

Kaj bomo torej delali?

  • Preizkusili konkretne situacije preko igre vlog!
  • Izboljšali boste svoje komunikacijske sposobnosti!
  • Spoznali boste nekatere tehnike za premagovanje stresa!
  • Krepili boste nekatere kompetence, ki so najbolj zaželene pri delodajalcih (sodelovanje, iskanje rešitev, …)
  • Z drugimi iskalci prve zaposlitve boste delili in raziskali svoje poglede, pričakovanja in strahove glede prve zaposlitve!

DATUMI ZAČETKOV IN POTEK DELAVNIC:

27.1.2021 že minilo

9.6.2021 že minilo

24.11.2021 že minilo

16.3. 2022 PRIJAVE ODPRTE!

Delavnica je razdeljena na dva dela, vmes pa je čas za refleksijo in individualno delo. Prvi del se prične v sredo, 16.3., in traja do petka, 18.3., drugi del pa se prav tako prične v sredo, in sicer 23.3., in traja do petka, 25.3. Skupno torej 6 dni. Predvidoma posamezna delavnica poteka od 8.30-11.00, po potrebi pa se dolžina in čas pričetka delavnice tudi malo prilagodi.

Delavnice potekajo v dvorani KULTURNEGA DOMA v TRZINU (kliknite za zemljevid)

V kolikor ukrepi za omejitev Covid-19 ne bodo dopuščali izvedbe v živo, bo delavnica potekala preko Zoom-a. Pridružite se lahko preko pametnega telefon, tablice, prenosnega ali osebnega računalnika, da le imate delujočo internetno povezavo. PRIJAZNO VABLJENI!