KST DELAVNICE ZA ISKALCE PRVE ZAPOSLITVE

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (www.eu-skladi.si)

Podrobneje o delavnici – DELAM PRVE KORAKE V SVET ZAPOSLITVE

Iskanje (dobrega) študentskega dela in/ali zaposlitve je lahko zelo naporno in stresno, še posebej če nimate veliko izkušenj. Povrhu pa vas pred pričetkom dela pogosto čaka še veliki bavbav – RAZGOVOR! Na internetu lahko najdete veliko dobrih nasvetov, a kaj ko navadno nimate možnosti, da bi pred razgovorom malce povadili in potem na licu mesta vse kar spolzi iz glave. Konkurenca je velika, vi pa se morate izkazati kot kandidat, ki je najbolj primeren! Hkrati vznemirljivo a tudi stresno.

Imamo dobro novico! Pri tem vam lahko pomagamo, vi si le pravočasno zagotovite mesto na delavnici s PRIJAVO NA DELAVNICE

Kam se obrniti, kako začeti? Kaj znam, česa sem sposoben? Kako komunicirati, kako premagati tremo pri razgovoru? Lahko pokličem po telefonu, kaj naj rečem? Kje začeti? Kako se obnašati na razgovoru? Zakaj bi vzeli mene in ne koga drugega? Odgovore na ta vprašanja in še več boste dobili na brezplačnh delavnicah!

DATUMI ZAČETKOV IN POTEK DELAVNIC:

28.9.2022 (spletna delavnica) PRIJAVE ODPRTE!

7.12.2022 (v živo oziroma spletna v primeru epidemiolške zaostritve) PRIJAVE ODPRTE

16.3. 2022 že minilo

24.11.2021 že minilo

9.6.2021 že minilo

27.1.2021 že minilo

“Delavnice so bile komunikativne, zabavne in tudi poučne. Osvežila sem znanje glede vprašanj, ki jih lahko postavi delodajalec, in dajanje bolj utemeljenih odgovorov (tudi na primeru). Prav tako smo pokazali svojo inovativnost. Mislim, da bi mi lahko prav prišle tudi protistresne tehnike, ki ste jih pokazali.”

Kaj bomo torej delali?

  • Preizkusili konkretne situacije preko igre vlog!
  • Izboljšali boste svoje komunikacijske sposobnosti!
  • Spoznali boste nekatere tehnike za premagovanje stresa!
  • Krepili boste nekatere kompetence, ki so najbolj zaželene pri delodajalcih (sodelovanje, iskanje rešitev, …)
  • Z drugimi iskalci prve zaposlitve boste delili in raziskali svoje poglede, pričakovanja in strahove glede prve zaposlitve!

Delavnica je razdeljena na dva dela, vmes pa je čas za refleksijo in individualno delo. Vsak del traja tri dni, skupno torej 6 dni. Predvidoma posamezna delavnica poteka od 8.30-11.00, po potrebi pa se dolžina in čas pričetka delavnice tudi malo prilagodi.

Delavnice potekajo v dvorani KULTURNEGA DOMA v TRZINU (kliknite za zemljevid) Ali preko spleta (ZOOM). Način izvedbe je naveden poleg datuma pričetka delavnice.

PRIJAZNO VABLJENI!