Podrobneje o delavnici – DELAM PRVE KORAKE V SVET ZAPOSLITVE

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (www.eu-skladi.si)

Iskanje zaposlitve zna biti precej strašljivo, še posebej, če tisti, ki iščejo zaposlitev, nimajo veliko izkušenj, ki bi jih pridobili na drugačen način, kot je študentsko ali prostovoljno delo, praksa v okviru šolanja ali študija, oziroma določene naloge v okviru različnih društev.

Kam se obrniti, kako začeti? Kaj znam, česa sem sposoben? Kako komunicirati, kako premagati tremo pri razgovoru? Lahko pokličem po telefonu, kaj naj rečem? Kje začeti? Kako se obnašati na razgovoru? …

Toliko vprašanj in dilem, ki nastopajo po končani izobrazbi, hkrati vznemirljivo a tudi stresno. Pri tem vam lahko pomagamo, vi si le pravočasno zagotovite mesto na delavnici s PRIJAVO NA DELAVNICE

In začnete lahko že zelo hitro, saj se PRVA DELAVNICA hitro bliža!

Kaj bomo torej delali?

  • Preizkusili konkretne situacije preko igre vlog!
  • Izboljšali boste svoje komunikacijske sposobnosti!
  • Spoznali boste nekatere tehnike za premagovanje stresa!
  • Krepili boste nekatere kompetence, ki so najbolj zaželene pri delodajalcih (sodelovanje, iskanje rešitev, …)
  • Z drugimi iskalci prve zaposlitve boste delili in raziskali svoje poglede, pričakovanja in strahove glede prve zaposlitve!

Kje se bo delavnica odvijala?

V času protikoronskih omejitev bo delavnica potekala preko Zoom-a. Pridružite se lahko preko pametnega telefon, tablice, prenosnega ali namiznega računalnika, da le imate delujočo internetno povezavo.