O zavodu Azum

Zavod za ustvarjanje, raziskovanje in učenje Azum je leta 2015 ustanovila Saša Hudnik. V Azumu ustvarjamo, raziskujemo in se učimo. Umetnost in kulturo vključujemo v vsakodnevno življenje. Prepoznavamo terapevtsko plat umetnosti.

Na naši spletni strani boste našli informacije o nas, našem poslanstvu, s čim se ukvarjamo in kdo smo. Pravimo, da “ustvarjamo z domišljijo, radovedno raziskujemo in se z igro učimo.”

V okviru kontinuiranega dela z otroki poteka Mini dramska šola, ki je namenjena predvsem otrokom in mladostnikom.

V Azumu tudi ustvarjamo predstave za otroke v okviru Teatra Azum, v njih pa se se dotikamo tudi aktualnih tem za otroke, skrbno obravnavane v obliki zgodbice oziroma pravljice.

V dejavnostih, ki jih izvaja zavod Azum, so močno prisotne komponente pomoči z umetnostjo, v tujini znane tudi kot “arttherapy” ali “arts therapy”. V Evropi in po svetu je pomoč z umetnostjo kot terapevtska metoda in sodobna oblika pomoči ljudem uveljavljena že vrsto let. Pri delu z osebami z oviranostmi in motnjami v duševnem razvoju bodisi sodelujemo z inštitucijami kot sta VDC Kranj in DC Škrlovec (CSD Gorenjska), ali pa se povezujemo z različnimi partnerji v projektna partnerstva, ki omogočajo tovrstno delovanje.

TUKAJ si oglejte kratek dokumentarec o skupini mladih gledališčnikov s posebnimi potrebami!