Trzinske upokojenke s kamišibajem nastopile tudi v Kranju in Ljubljani


Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (www.eu-skladi.si)

Projekt Kulturno srce Trzina se je prevesil v drugo polovico, udeleženke upokojenske skupine pa so vedno bolj ustvarjalne. Svoje kamišibaje, ki so jih ustvarile na temo srečo, so predstavile tudi uporabnikom VDC Kranj v njihovih prostorih. Gledalce so navdušile lepe podobe ter prijetno in zanimivo pripovedovanje igralk (Foto: arhiv VDC Kranj).

Taiste kamišibaje pa so predstavile tudi skupini mladih žalujočih žensk v Ljubljani. Kamišibaj namreč lahko predstavlja izjemno izrazno terapevtsko sredstvo in že sam proces izdelave kamišibaja ima lahko resnično blagodejen učinek na osebo, ki ga ustvarja.

Slednji nastop je potekal v prostorih zasebnega vrtca Volkec. Po končanih kamišibajskih predstavah so dekleta postavila mnogo vprašanj ustvarjalkam kamišibaja in izrazile, da so jim bili nastopi zelo pri srcu. (Foto: Urška Španja)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.