Nominacije/Podelitev nagrad

awardIgra z nazivom Nominacije oz. Podelitev nagrad (po želji) spodbuja ustvarjalno mišljenje in domišljijo (pri izmišljevanju novih nominacij, ozadju itd.) Prispeva k združevanju skupine in olajša vključitev novih članov. Na kratko se lahko izpostavi vsak nov član skupine, kar stori na humoren in “neboleč”  način.

Igra se jo tako, da začne en igralec, ki na kratko pozdravi gledalce (lahko pred TV ekrani ali v živo), pove kakšna podelitev nagrad je to in prične z nominacijami. Nominacije so lahko resne ali humorne. Nominiranec oz. prejemnik nagrade se mu pridruži na odru in pove svoj zahvalni govor. Potem prevzame vlogo voditelja in nominira/podeli nagrado nekomu drugemu. Igra traja tako dolgo, da vsi člani skupine nastopijo bodisi v vlogi voditelja bodisi nominiranca/prejemnika nagrade.  Nadgradnja je lahko, da voditelj pove še kratko ozadje nominiranca, …

Primer: “Pozdravljeni na podelitvi nagrad za najbolj nenavadne dosežke! Danes sem z vami Miha Navihanec! Kot prvega nominiram Janezka, ki je morda res droben. Vendar vam moram zaupati, da so se leta napornega treninga končno izplačala, saj zmore zdaj Janezek v pičlih 15 minutah pojesti sedem čokoladnih tort in 20 kepic sladoleda! Čestitke! Vabim nominiranca, da se nam pridruži na odru!”

Nominiranec se mu pridruži na odru, poskusi se vesti v skladu z nominacijo ali nagrado, ki jo je prejel, …

Variacija: Lahko je isti voditelj, ki nominira več oseb za isto nagrado in na koncu le ena prejme nagrado, v govorih pa poskušajo nominiranci morebitne sodnike/žirijo prepričati, da so oni edini primerni za to, da prejmejo nagrado.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.