Dejavnosti zavoda Azum

Največ dejavnosti zavoda Azum se navezuje na gledališko in dramsko področje, kar pa vnašamo v vsakodnevno življenje in delo tako z otroki kot z odraslimi.

OTROCI IN MLADI

V Trzinu in  Ljubljani potekajo urice pod skupnim imenom MINI DRAMSKA ŠOLA, ki je namenjena predvsem otrokom in mladostnikom. Na Avstrijskem Koroškem Zavod Azum sodeluje z društvom avstrijskih Slovencev, in sicer SPD Dobrač v Hartu/Ločilu (od junija 2016). V Ločilu ustanoviteljica Saša deluje v vlogi režiserke in mentorice za otroške in mladinske predstave v izvedbi tamkajšnjih otrok in mladine, za predstavo Nabriti mulc v akciji pa so aprila 2019 prejeli tudi Sanjkota za najboljšo predstavo za III.triado na festivali Otroških gledaliških sanj v organizaciji Pionirskega doma v Ljubljani (VEČ).

Nadalje preko razpisov iščemo način, kako mladim približati umetnost in kulturo ter hkrati vključiti tudi psihosocialni in pomagalni vidik. Tako vsebine v okviru raznih razpisov (npr. Ministrstva RS za kulturo, JSKD, evropskega kohezijskega sklada…) naše projekte namenjamo predvsem otrokom in mladim iz ranljivih skupin in iz socialno ogroženih okolij.

Za otroke pa pripravljamo tudi delavnice s področja varstva okolja in predstavo Liza v Smetosvetu, ki prav tako posega na področje odpadkov. Delavnice so prilagojene starostni skupini, predstava pa je primerna za otroke, starejše od 3 let.

ODRASLI

Za odrasle pripravljamo izkustvene delavnice, kjer udeleženci v varnem okolju razvijajo in vadijo tIMG_20160312_144800isto, kar v teoriji že poznajo, vendar pa v praksi v “resničnem” življenju nikakor ne gre. Običajno gre za niz delavnic, tekom katerih udeleženci delavnic, ki so prešli celoten proces, lahko zgradijo trdno samopodobo in se v življenju bolj zabavajo in igrajo, premagajo strah pred navezovanjem stika z novimi ljudmi, premagajo strah pred tem, da bi izstopali oziroma da bi imeli zavezane jezike v družabnih situacijah ter premagajo sramežljivost, rezerviranost in omejitve, ki jih izkusijo introvertirani ljudje, kar lahko vpliva na vsa področja življenja (tudi na karierno). 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.