Dobrodošli na strani zavoda Azum!

Na naši spletni strani boste našli informacije o nas, našem poslanstvu, kaj počnemo, oziroma s čim se ukvarjamo, in kdo smo. Pravimo, da “ustvarjamo z domišljijo, radovedno raziskujemo in se z igro učimo.”

V okviru kontinuiranega dela z otroki poteka Mini dramska šola, ki je namenjena predvsem otrokom in mladostnikom, zavod Azum pa je že nekaj let dejaven tudi med Slovenci na avstrijskem Koroškem.

V Azumu tudi ustvarjamo predstave za otroke v okviru Teatra Azum, v njih pa se se dotikamo tudi aktualnih tem za otroke, skrbno obravnavane v obliki zgodbice oziroma pravljice.Za odrasle pripravljamo izkustvene delavnice, kjer udeleženci v varnem okolju razvijajo, vadijo, preverjajo tisto, kar v teoriji že poznajo, vendar pa v praksi v “resničnem” življenju nikakor ne gre.V dejavnostih, ki jih izvaja zavod Azum, so močno prisotne komponente pomoči z umetnostjo, v tujini znane tudi kot “arttherapy” ali “arts therapy”. V Evropi in po svetu je pomoč z umetnostjo kot terapevtska metoda in sodobna oblika pomoči ljudem uveljavljena že vrsto let.