AKTUALNO!

VPIS V SKUPINE MINI DRAMSKE ŠOLE V ŠOLSKEM LETU 2018/19

Programi MDŠ

Prijavnica Mini dramska šola 

Udeleženci in njihovi starši o Mini dramski šoli

KAJ JE MINI DRAMSKA ŠOLA?

V Mini dramski šoli otroci spoznajo, kaj je gledališče in se naučijo, kaj je to dramskacropped-imgp87611.jpg igra, dramske osebe in odnosi med njimi, dramski tekst in dramski dogodek – skratka dramski svet. Hkrati pa otroci spoznavajo tudi vsebine, ki posegajo na področje načina življenja in narave okoli nas, razvijajo ustvarjalnost ter med sabo navezujejo prijateljske stike in gradijo zaupanje drug do drugega ter sami do sebe. Mini dramska šola je torej tudi prostor, kjer se razvija sodelovanje otrok, ter kjer stremimo k razvoju otrokove ustvarjalnosti, domišljije in samopodobe. Zaključno produkcijo izvedemo v gledališki dvorani, tako da je gledališka izkušnja za otroka popolna.

ZAKAJ SO DRAMSKE DEJAVNOSTI KORISTNE ZA OTROKA?

MDS 2 2014Preko drame se krepijo mnoge lastnosti, ki otroku in kasneje odraslemu pripomorejo k uspešnejšemu soočanju z različnimi življenjskimi situacijami (kreativnost, reševanje problemov, preizkušanje novih stvari, veščine opazovanja, sodelovanje, …) Konkretno se dogaja, da se izkušnje in veščine, ki jih otrok pridobi v Mini dramski šoli, odražajo pri šolskih aktivnostih (govorni nastopi in predstavitve, skupinsko delo, vodenje skupine, kreativno mišljenje, izboljšanja sposobnost empatije do drugih).

Več o Mini dramski šoli in njenem delovanju lahko izveste tudi na Facebook strani, kjer občasno objavljamo novice o dogodkih, povezanih z dejavnostmi MDŠ.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.